Sören Van Laer uit Bornem mag zich sinds kort officieel Eerste Florist van België noemen, en officieus de beste florist van België. De man achter het bloemenatelier in de Boomstraat won de nationale meesterschapswedstrijd voor floristen tijdens Féerie Florale in Bilzen.

De meesterschapswedstrijden zijn een initiatief van minister Clarival om Belgische ambacht te promoten.



Het concept voor de meesterschapswedstrijden bestaat al langer, maar werd voor de eerste keer georganiseerd voor floristen. De winnaar ervan mag zich voor een jaar de beste florist van België - de Eerste Florist - noemen. Van Laer staat dus bovenaan het lijstje.


“Ik ben bijzonder verheugd dat er een nieuwe meesterschapswedstrijd wordt georganiseerd”, zegt minister en vice-eersteminister David Clarinval (MR), bevoegd voor Zelfstandigen en KMO. Hij was ook vertegenwoordigd in de jury. “Het is bijzonder belangrijk de aandacht te vestigen op deze wedstrijden en hun winnaars, aangezien zij een prachtig voorbeeld zijn van de Belgische knowhow. Ik kan het alleen maar toejuichen dat de Eerste Meesterflorist van België aan deze lijst is toegevoegd.”

Het kabinet Clarinval haalde de meesterschapswedstijden van onder het stof en breidde het initiatief uit om sterk presterende middenstanders te belonen. Naast een meesterschapswedstrijd voor floristen is er ook eentje gelanceerd voor onder andere beenhouwers, fotografen, barista’s en koks. Minister Clarinval wil met de meesterschapwedstrijden professionele uitmuntendheid promoten en stimuleren.

Bekroning

Eerste Florist Van Laer is bijzonder vereerd met de titel. “Deze titel is een echte bekroning van ons vak als florist. Om een goed florist te zijn, moet je niet alleen de florale technieken beheersen. Je moet ook creatief zijn, goed kunnen organiseren en plannen en zakelijk talent hebben”, stelt hij.

“Samen met mijn partner Aymeric Chaouche en gesteund door het team van Atelier Sören Van Laer hebben wij hard gewerkt om deze titel te behalen. Ik ben fier en trots op mijn team. Samen zullen we er verder voor gaan om voor onze klanten de beste meesterflorist van België te zijn en om België op vlak van bloemsierkunst op de kaart te zetten. Wij engageren ons bovendien om jong talent te stimuleren om vakflorist te worden door het ondersteunen van WorldSkills België.”

https://www.gva.be/cnt/dmf20241008_95644200
Sören Van Laer uit Bornem mag zich sinds kort officieel Eerste Florist van België noemen, en officieus de beste florist van België. De man achter het bloemenatelier in de Boomstraat won de nationale meesterschapswedstrijd voor floristen tijdens Féerie Florale in Bilzen. De meesterschapswedstrijden zijn een initiatief van minister Clarival om Belgische ambacht te promoten. Het concept voor de meesterschapswedstrijden bestaat al langer, maar werd voor de eerste keer georganiseerd voor floristen. De winnaar ervan mag zich voor een jaar de beste florist van België - de Eerste Florist - noemen. Van Laer staat dus bovenaan het lijstje. “Ik ben bijzonder verheugd dat er een nieuwe meesterschapswedstrijd wordt georganiseerd”, zegt minister en vice-eersteminister David Clarinval (MR), bevoegd voor Zelfstandigen en KMO. Hij was ook vertegenwoordigd in de jury. “Het is bijzonder belangrijk de aandacht te vestigen op deze wedstrijden en hun winnaars, aangezien zij een prachtig voorbeeld zijn van de Belgische knowhow. Ik kan het alleen maar toejuichen dat de Eerste Meesterflorist van België aan deze lijst is toegevoegd.” Het kabinet Clarinval haalde de meesterschapswedstijden van onder het stof en breidde het initiatief uit om sterk presterende middenstanders te belonen. Naast een meesterschapswedstrijd voor floristen is er ook eentje gelanceerd voor onder andere beenhouwers, fotografen, barista’s en koks. Minister Clarinval wil met de meesterschapwedstrijden professionele uitmuntendheid promoten en stimuleren. Bekroning Eerste Florist Van Laer is bijzonder vereerd met de titel. “Deze titel is een echte bekroning van ons vak als florist. Om een goed florist te zijn, moet je niet alleen de florale technieken beheersen. Je moet ook creatief zijn, goed kunnen organiseren en plannen en zakelijk talent hebben”, stelt hij. “Samen met mijn partner Aymeric Chaouche en gesteund door het team van Atelier Sören Van Laer hebben wij hard gewerkt om deze titel te behalen. Ik ben fier en trots op mijn team. Samen zullen we er verder voor gaan om voor onze klanten de beste meesterflorist van België te zijn en om België op vlak van bloemsierkunst op de kaart te zetten. Wij engageren ons bovendien om jong talent te stimuleren om vakflorist te worden door het ondersteunen van WorldSkills België.” https://www.gva.be/cnt/dmf20241008_95644200
WWW.GVA.BE
Bornemnaar Sören Van Laer bekroond tot beste florist van België: “Ik wil ons land op de kaart zetten”
Sören Van Laer uit Bornem mag zich sinds kort officieel Eerste Florist van België noemen, en officieus de beste florist van België. De man achter het bloemenatelier in de Boomstraat won de nationale meesterschapswedstrijd voor floristen tijdens Féerie Florale in Bilzen. De meesterschapswedstrijden zijn een initiatief van minister Clarival om Belgische ambacht te promoten.
0 Comments 0 Shares 158 Views 0 Reviews