Upgrade to Pro

Het ontdekken van wie wij werkelijk zijn, het vraagt ons om naar binnen te kijken.
Het oog in oog komen te staan met onze onbewuste processen, zoals de schaduw.
Deze onbewuste delen van onszelf kennen we liever niet, maar wil je ook niet onverwachts tegenkomen.

Steeds meer mensen ontdekken de kracht van schaduwwerk.
Het oppervlak van de schaduw is ons makkelijk bewust te maken, het vergt moed, is spannend en doet wellicht pijn maar is in het verstoppen in het onbewuste geen kei. Wie deze onbewuste monsters niet onder ogen durft te komen, ervaart echter een verschikking, een ervaring die men liever niet wilt hebben als ze eenmaal onder jou bed vandaan komen.

Jung stelt in zijn boek AION dan ook:
"Het ligt binnen de mogelijkheden van een mens om het kwaad van zijn aard te herkennen, maar het is een zeldzame en schokkende ervaring voor hem om in het gezicht van het absolute kwaad te staren"

Deze oeroude monsters zijn geen pretje om tegen te komen. Paradoxaal genoeg, komen ze tevoorschijn als we juist al oververmoeid, overprikkeld, gestresst en daardoor (bijna) geen controle meer hebben over wie we zijn. Ook al zijn ze vaker verstopt dan zichtbaar, deze innerlijke monsters zijn er!

Kom jij je schaduw al onder ogen?

In het online jaar traject "The Fairytale trail" leer jij in de module 'Het Avontuur', deze monsters kennen zodat ze niet de baas over jou worden.
Het ontdekken van wie wij werkelijk zijn, het vraagt ons om naar binnen te kijken. Het oog in oog komen te staan met onze onbewuste processen, zoals de schaduw. Deze onbewuste delen van onszelf kennen we liever niet, maar wil je ook niet onverwachts tegenkomen. Steeds meer mensen ontdekken de kracht van schaduwwerk. Het oppervlak van de schaduw is ons makkelijk bewust te maken, het vergt moed, is spannend en doet wellicht pijn maar is in het verstoppen in het onbewuste geen kei. Wie deze onbewuste monsters niet onder ogen durft te komen, ervaart echter een verschikking, een ervaring die men liever niet wilt hebben als ze eenmaal onder jou bed vandaan komen. Jung stelt in zijn boek AION dan ook: "Het ligt binnen de mogelijkheden van een mens om het kwaad van zijn aard te herkennen, maar het is een zeldzame en schokkende ervaring voor hem om in het gezicht van het absolute kwaad te staren" Deze oeroude monsters zijn geen pretje om tegen te komen. Paradoxaal genoeg, komen ze tevoorschijn als we juist al oververmoeid, overprikkeld, gestresst en daardoor (bijna) geen controle meer hebben over wie we zijn. Ook al zijn ze vaker verstopt dan zichtbaar, deze innerlijke monsters zijn er! Kom jij je schaduw al onder ogen? In het online jaar traject "The Fairytale trail" leer jij in de module 'Het Avontuur', deze monsters kennen zodat ze niet de baas over jou worden.
Great
3
·73 Views